top of page

 קואצ'ינג לילדים ובני נוער 

האם הערך העצמי של ילדכם עולה ויורד לפי הציונים שלהם? או בהתאם למה שהחברים שלהם רשמו עליהם ברשתות החברתיות?
האם הערך העצמי של ילדכם מתרסק אם הם עושים טעות? או אם מישהו אמר להם משהו שלילי?

אם עניתם כן, יש סיכוי שלילדכם יש yo-yo self-esteem -  ערך עצמי מתנדנד ( יויו ) בהתאם למה שקורה סביבם.  האופן שבו הילדים שלכם מרגישים לגבי עצמם תלוי ,לעתים קרובות, בדברים שקרו להם באותו היום, ולעיתים רבות מדובר בדברים שאינם בשליטתם.

חשוב לדעת שהערכה עצמית חזקה אינה מבוססת רק על מה שקורה מחוצה לנו, אלא, מבוססת, בעיקר, על מה שקורה בתוכנו! 
הערכה העצמית של ילדכם תלויה במי שהם בפנים ובמה שהם חושבים על עצמם, ההערכה העצמית שלהם יכולה להישאר יציבה וחזקה כאשר הם פיתחו חוסן פנימי.
על מנת לעזור לילדים שלכם לפתח חוסן פנימי, דבר ראשון, דברו עם הילדים שלכם על הערך העצמי שלהם ולמדו אותם כי ערך זה מבוסס על מי שהם בפנים, ולא רק על מה שאחרים עושים/אומרים להם.

שתפו אותם בדוגמאות מהחיים שלהם כדי לסייע להם להיות מודעים לערך העצמי שלהם. תשאלו אותם אם הם מבחינים בזה בעצמם. זכרו, להיות מודע לבעיה זה כהר הצעד הראשון לפתרון.

שנית, למדו אותם להפריד בין התוצאות של אירוע שקרה להם לבין ההגדרה של מי שהם כאדם (הזהות שלהם)  לדוגמא, אם ילד נכשל במבחן, זה לא אומר שהוא כישלון. זה אומר, אולי, שהוא לא למד את החומר מספיק טוב..

בתהליך אימון אישי לילדים,  הילדים לומדים להבין שיש הבדל גדול בין התחושה המדוכדכת בעקבות ציון גרוע (וזהו בסה"כ אירוע חולף בחייהם) ובין להרגיש כעס ואכזבה על עצמם, שזה כבר שיפוט עצמי שמוביל להערכה עצמית נמוכה.

הילדים מקבלים כלים להפרדת האירוע ממי שהם כאדם ומאפשרת להם (וגם לנו ההורים)לראות את האירוע כבעיה שיכולות להיות לה פתרונות ולשמור על הערכה עצמית חיובית ללא קשר לאירועים שקורים בחייהם.

קואצ'ינג לילדים ולבני נוער, עוזר מאוד לילדים לקבל כלים, לשנות תפיסה מוטעית ולצאת מסיטואציות כאלו באופן מעצים ומחזק, כזה שיעזור להם להוציא החוצה את הפוטנציאל הגבוה שלהם ולהיות שמחים ופעילים וגם עוזר להורים להיות הרבה יותר רגועים..

bottom of page